Росія проводить військові навчання на Курилах, за які триває конфлікт з Японією

Росія проводить військові навчання на Курилах, за які триває конфлікт з Японією

Росіяни проводять військові навчання на Курильських островах, які є спірною територією з Японією. Повідомляє Reutersпресслужба Східного військового округу Міноборони РФ.

Російське міноборони не назвало, на яких конкретно островах вони проводять навчання. Однак, як стверджує Reuters, японська влада має дані про ведення навчань на південних островах, які в Японії анексував СРСР після Другої світової війни.

Як стверджують у Східному військовому окрузі РФ, до навчань залучили понад 3 тисячі військовослужбовців та сотні одиниць військової техніки.

Зокрема, підрозділи РФ вчаться протидіяти висадці морського десанту, застосовувати протитанкові ракетні комплекси та вести стрільбу вночі з артилерії на кілька десятків кілометрів.

Reuters не змогли зв’язатися з офісом прем’єр-міністра та міністра закордонних справ Японії в позаробочий час.

Росія стверджує, що проводить військові навчання на Курилах. Проте дані української та західної розвідки свідчать про катастрофічні втрати особового складу окупаційних військ РФ в Україні та перекидання підрозділів з Далекого Сходу до РФ.

Нагадаємо, що Глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів про зустріч із президентом США у Варшаві (відео). 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Японія знову назвала Курильські острови незаконно окупованими росією Японія знову назвала Курильські острови незаконно окупованими росією
На початку березня прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав південну частину Курильських островів японськими споконвічними територіями.
Loading...
Load next