Жодних переговорів України з рф не буде, якщо вони крастимуть дітей, – Зеленський російським ЗМІ (головні тези)

Жодних переговорів України з рф не буде, якщо вони крастимуть дітей, – Зеленський російським ЗМІ (головні тези)

Володимир Зеленський дав перше після початку війни велике інтерв'ю російським журналістам. З президентом України розмовляли головний редактор «Медузи» Іван Колпаков, головний редактор телеканалу «Дождь» Тихон Дзядко, журналіст і письменник Михайло Зигар (він також передав Зеленському одне питання від головреда «Нової газети», нобелівського лауреата Дмитра Муратова) і спеціальний кореспондент «Комерсанта» Володимир Соловйов (не плутати з однойменним пропагандистом). Інтерв'ю було взято по зуму. 

В інтерв'ю російським журналістам український президент висвітлив безліч питань, зокрема висловився про спроби його політичного усунення. Так само він розповів про дії РФ щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Зеленський розповів про спроби свого політичного усунення з боку групи Медведчука. 

Це була група Медведчука, кума чинного російського глави. Вони знаходили політичні формати усунення. На місцевих виборах було багато пропаганди і ослаблення місцевої влади, – заявив він.
 

Так само президент розповів про спроби дестабілізувати Україну з боку РФ перед війною.
 

Ця дестабілізація потрібна була для того, щоб привести партії і розколоти монобільшість. Хаос в економіці країни і нестабільність політичного духу приводили б все одно до ескалації з боку РФ. Просто тоді б вони могли б нашу країну окупувати швидше, це точно входило в їхні плани, – сказав Зеленський. 

Володимир Зеленський заявив, що пропонував захисникам Маріуполя залишити місто через вкрай складну ситуацію. Він пояснив, що говорив з військовими, які перебувають у місті, і надавав їм вибір.

Про це він розповів у інтерв’ю російським журналістам («Медуза», «Дождь», «Коммерсант»).

Я розумію, як це виглядає для військового. Вони сказали, що… Але я дав їм право вибору. Вони сказали: «Ми не можемо [залишити місто]. Тут поранені люди. Ми не покинемо поранених». Мало того, вони сказали: «Ми не кинемо вбитих». Щоб ви зрозуміли: у місті лежать трупи на дорогах, на тротуарах. Просто валяються трупи — їх ніхто не прибирає — російських солдатів та громадян України, — сказав президент.

Він заявив, що місто під контролем українських військових, але вони разом із цивільними в оточенні. росія не дає гуманітарні коридори і натомість вивозить людей на окуповані території. Їх, за словами президента, тримають як «душі для обмінного фонду».

Зеленський заявив, що Україна самостійна держава, а не така, яку бачить Росія.

Він також зазначив, що хаос в економіці країни та політична нестабільність в Україні все одно привели б до ескалації з боку Російської Федерації — і до правління сьогоднішнього президента РФ.

Просто вони могли б тоді нашу країну окупувати набагато швидше. Це точно входило до планів. Ми маємо справу навіть не з даними розвідок інших країн, а насамперед нашої розвідки. Насамперед, нашого розуміння — як взагалі до політики України [в Кремлі] ставляться, — зазначив президент.

Я не знаю, чи можна говорити з вами. Напевно, з вами, так, бо два товариства є. І насамперед, це народи, а потім уже правителі. Сталася ця трагедія – несприйнятливість нас як самостійної держави. Сприйняття нас не як самостійної держави, бо як якогось продукту, як частини якогось великого організму, на чолі якого бачить себе чинний президент Росії, — додав президент.

Він також зазначив, що українці вважають свою державу самостійною — з великою, глибокою історією та з моральністю.

Про мораль та об'єднання і говорити нічого… Я думаю, що ми показуємо сьогодні [під час війни], як це насправді, — сказав Зеленський.

Також Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю російським ЗМІ, що якщо Росія крастиме українських дітей, вивозячи їх через “гуманітарні коридори” на свою територію, жодних переговорів більше не буде.

Я сказав: якщо вони крастимуть дітей, ми всіляко, звичайно… Це все закінчиться тим, що не буде жодних переговорів, нічого не буде. Ми звідусіль вийдемо. Ми ні про що не будемо з ними домовлятися. Ми нічого не закінчимо і нікого не змінимо. Це скотство я бачив у Мінському процесі. Я назвав це скотством ще тоді, – наголосив український президент.

Він нагадав, що у 2019 році у нього була домовленість з російським головою Володимиром Путіним, що буде обмін “усіх на всіх”, проте Росія спочатку затягнула цей процес, а потім обмін взагалі не відбувся.

Володимир Зеленський під час інтерв’ю російським ЗМІ розповів про своє ставлення до "денацифікації", яка є однією з "причин" повномасштабного вторгнення рф в Україну.

За словами Зеленського, Київ на переговорах з Москвою взагалі не обговорює питання "денацифікації та демілітаризації", адже це "зовсім незрозумілі речі".

Наша сторона сказала, що фраз про "демілітаризацію" та "денацифікацію" не може бути, нас ці пункти взагалі не цікавлять, — заявив Зеленський.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Loading...
Load next