До переговорного процесу мають бути залучені інші лідери, довіряти Росії не можемо, – Зеленський

До переговорного процесу мають бути залучені інші лідери, довіряти Росії не можемо, – Зеленський

Довіряти Росії вже не можна. Для закінчення війни потрібне залучення західних партнерів.

Про це сказав президент Володимир Зеленський ну зустрічі з представниками іноземних ЗМІ.

100% ми знаємо, що буде перемога. І на 100% ми не знаємо, коли це буде. Наші дипломати проговорюють деякі деталі адженди (порядок денний), яка може бути між нами і Російською Федерацією. Я хотів би, щоб це сталося. Реально на практиці розпочати процес врегулювання, миру, закінчення війни. Початок повинен бути з припинення вогню. Тисячі людей загинули через те, що Росія жодного разу не підтвердила можливість зустрічі. І це їх відповідальність - повністю, - сказав глава держави.

Росіяни прогорюють деякі кроки цієї адженди, розповів Зеленський.

Були з самого початку якісь ультиматуми з боку РФ. Зараз бачимо, що "швидкої операції" триденної не відбулося по окупації нашої держави, зміни керівництва, прапора. І цього не відбудеться. Навіть якщо привезти сюди мільйон російських громадян - окупувати українців неможливо. Зараз вони (росіяни) почали про щось говорити, а не кидати тільки ультиматуми, - сказав президент.

До переговорів недостатньо залучені західні партнери, сказав Зеленський.

Тому що, якщо ми говоримо про пункти гарантій безпеки нашої держави, то просто довіряти Росії в Україні вже не зможуть після такої кривавої війни. Тому, крім РФ ці гарантії безпеки повинні запропонувати і інші лідери, - заявив президент.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next