Захисникам України потрібна зброя, зброя та зброя, — Дуда про масові вбивства у Бучі

Захисникам України потрібна зброя, зброя та зброя, — Дуда про масові вбивства у Бучі

Ситуація у звільненій від російських окупантів Бучі свідчить, що потрібно не шукати компромісу з агресором за будь-яку ціну, а допомогти Україні зброєю.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Злочинців треба назвати злочинцями, притягнути їх до відповідальності і засудити. Фото з Бучі доводять хибність переконання, що потрібно шукати компроміс за будь-яку ціну. Насправді захисникам України насамперед потрібні три речі: зброя, зброя і ще раз зброя, – заявив польський лідер на своїй сторінці у Twitter.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив, що ухвалив рішення створити спеціальний механізм для розслідування та судового розгляду військових злочинів на території України. До цієї роботи буде залучено і міжнародних фахівців.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Суть цього механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців: слідчих, прокурорів та суддів. Цей механізм допоможе Україні та миру притягнути до конкретної відповідальності осіб, які розв'язали чи якимось чином брали участь у цій страшній війні проти українського народу та у злочинах проти наших людей, – повідомив Зеленський.

Він зазначив, що всі правоохоронні органи мають спрямувати всі зусилля на те, щоб цей механізм почав працювати негайно.

Також Зеленський запросив екс-канцлера Німеччини Ангелу Меркель та колишнього президента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу, де російські солдати катували та вбивали мирних мешканців.

Я запрошую пані Меркель та пана Саркозі відвідати Бучу та побачити, до чого за 14 років привела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців та українок. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які вчинили це проти наших людей. Крім тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість, - докорив європейським лідерам Зеленський.

Володимир Зеленський закликав усіх українців та друзів України у світі долучитися до цієї роботи та допомогти у встановленні справедливості.

Світ уже бачив багато військових злочинів. У різний час. На різних континентах. Але настав час зробити все, щоб військові злочини російських військовослужбовців стали останнім проявом такого зла на землі. Кожен винний у таких злочинах буде внесений до спеціальної книги катів, буде знайдений і покараний, – заявив президент.

Крім того, Зеленський зазначив, що військові злочини у Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду і у Раді Безпеки ООН у вівторок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна ініціює спецзасідання Постійної ради ОБСЄ через злочини рашистів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі, назвала війну - війною, а не "спецоперацією" (відео) росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі, назвала війну - війною, а не "спецоперацією" (відео)
Небензя також визначив агресію проти України забороненим для РФ словом "війна".
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next