Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Джо Байденом

Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Джо Байденом

Президент України Володимир Зеленський провів офіційну телефонну розмову з президентом США Джо Байденом.

Про це український лідер повідомив на своїй сторінці у Twitter. Він зазначив, що розмова з американським колегою тривала годину.

Поділився оцінкою ситуації на полі бою та за столом перемовин. Говорили про конкретну оборонну підтримку, новий пакет посилених санкцій, макрофінансову та гуманітарну допомогу, – написав Володимир Зеленський.

Своєю чергою ті, хто розказують, що санкції та зброя перешкоджають переговорам, вони або не розуміють суті процесів, або підіграють росії, адже чим сильнішою буде Україна, тим кращою буде будь-яка майбутня угода.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці.

За його словами, переговори тривають, але санкцій, зброї та підтримки для понівеченої агресією економіки України має бути більше. Вся українська дипломатія, від Президента до посла, за словами міністра, працює 24/7 із партнерами, щоб вони продовжували надавати Україні більше необхідних нам озброєнь і постійно підвищували санкційний тиск на росію.

Кулеба наголосив, що чим сильнішою буде Україна, тим кращою буде будь-яка майбутня угода, якої Київ зможе досягти заради безпеки України та Європи.

Тому ті, хто розказують, що санкції та зброя перешкоджають переговорам, вони або не розуміють суті процесів, або підіграють росії. Успіхи України на полі бою і страждання економіки росії суттєво допомагають направити переговори в конструктивне русло, - підкреслив глава української дипломатії.

Нагадаємо, раніше Байден назвав путіна диктатором, який прагне відбудувати імперію.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня
Міністр Дмитро Кулеба розповів, що наразі ведуться переговори щодо зустрічі президента США із Володимиром Зеленським. Ймовірна дата візиту Джо Байден в Україну - кінець липня.
Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Loading...
Load next