Між путіним і шойгу спостерігається напруженість - NYT

Між путіним і шойгу спостерігається напруженість - NYT

Між президентом росії володимиром путіним та міністром оборони рф сергієм шойгу "зараз існує постійна напруженість", а помічники путіна дезінформували його та не розповідали про справжні втрати ЗС рф в Україні. Про це The New York Times розповіли в американській розвідці.

За даними американської розвідки, "дезінформація породила недовіру й посилила напруженість між путіним та його міністром оборони сергієм шойгу, який колись був одним з найдовіреніших членів найближчого кола у кремлі", інформує видання.

Як заявили американські посадовці, сувора ізоляція путіна під час пандемії та його готовність публічно засуджувати радників сприяли тому, що він отримував неповні або надто оптимістичні звіти про успіхи російських військ. І, мабуть, справді не знав, що російська армія використовувала призовників в Україні, і вони були серед загиблих.

Зазначається, що оприлюднення секретної інформації стало частиною багатомісячної кампанії інформаційної війни, яку проводять адміністрація президента Джо Байдена та американські спецслужби з метою протидії російській пропаганді.

Саме видання сумнівається, чи правда, путін не остаточно поінформований ходом бойових дій.

Associated Press з посиланням на представника адміністрації США повідомило, що американська розвідка вважає, що радники президента росії володимира путіна приховують від нього правду про реальні успіхи російських військ в ході бойових дій в Україні.

За словами представника адміністрації, зокрема, від путіна приховують інформацію про участь у війні солдатів строкової служби та випадки їх загибелі.

Також повідомляється, що від путіна намагаються приховати масштаби збитку для економіки росії, завдані західними санкціями.

Нагадаємо, що "Перемир’я між Україною і РФ буде недостатньо для скасування британських санкцій", – Джонсон.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
"Місцеві чорти кричать, що Путін у всьому винен": телеведуча Єгорова публічно підтримала президента Росії "Місцеві чорти кричать, що Путін у всьому винен": телеведуча Єгорова публічно підтримала президента Росії
Це вже не перші прояви підтримки загарбницької політики Путіна з боку телеведучої.
Loading...
Load next