"Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ

"Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ
На тлі російської загрози США вирішили збільшити кількість своїх військових у Європі, зокрема в Польщі, Румунії та Німеччині.

Колишній спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що Україна переможе очільника Кремля Володимира Путіна. Дипломат переконаний, що українці зможуть захистити свою землю, якщо Кремль наважиться на вторгнення. Про це пише CEPA.

Він зазначив, що загроза російського вторгнення є реальною, проте Україна у такому випадку неминуче переможе. У випадку агресії на Росію чекають серйозні труднощі.

За його словами, у Росії є тимчасова перевага через кількість і якість військ. Однак у випадку агресії на Кремль чекають серйозні наслідки.

Зокрема проблемою для Росії, на думку Волкера, буде те, що після окупації Криму та початку війни на Донбасі українці наново викували свою національну ідентичність. Тому вони, а особливо молодь, готова захищати свою батьківщину.

Тому навіть військова перевага Росії не допоможе перемогти у війні з Україною, якщо Кремль наважиться на неї.

Росія справді може почати блискавичне вторгнення та зайняти помітну частину української території. Однак захоплення якоїсь території стане агонією для Росії, оскільки українці зможуть організуватися, щоб протистояти окупації їхньої батьківщини, — наголосив Волкер.

Він навів приклад провальної окупації з часів СРСР, коли диктатору Йосипу Сталіну не вдалося підкорити українців навіть за допомогою Голодомору. Тому Путіну не вдасться досягнути успіху.

Коли українці врешті-решт переможуть — а вони переможуть, — вони згадають, хто ризикував, щоб підтримати їх, а хто залишився осторонь, — заявив Волкер.

Нагадаємо, раніше окупанти обстріляли пункт пропуску "Гнутове": від поранення військового ЗСУ врятував особистий жетон.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео) Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео)
А у Сполучених Штатах вважають, що напад на Україну розпочнеться з масштабних провокацій.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next