Австралія передасть Україні бронетранспортери у відповідь на заклик Зеленського

Австралія передасть Україні бронетранспортери у відповідь на заклик Зеленського

Австралія надішле Україні бронетранспортери Bushmaster місцевого виробництва на прохання президента Володимира Зеленського.

Допомогу відправлять військово-транспортними літаками Boeing C-17, заявив 1 квітня прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, повідомляє CNN.

Ми не просто відправляємо наші молитви, ми відправляємо нашу зброю, наші боєприпаси, нашу гуманітарну допомогу. Ми відправляємо все це і бронежилети. Збираємося відправити наші Bushmaster, - сказав він.

Таким чином Австралія відреагувала на прохання Зеленського, який у четвер під час виступу перед парламентом країни закликав надати Києву бронетранспортери.

Ми повинні тримати озброєними тих, хто бореться із цим злом. У вас є дуже хороші БТР, які можуть істотно допомогти Україні, та інша техніка, що може зміцнити наші позиції в озброєнні, - сказав Зеленський.

Варто зазначити, Bushmaster IMV - австралійський колісний повнопривідний панцирний транспортер, розрахований на перевезення і підтримку відділення піхоти з дев'яти осіб із місцем для ще одного. Він повністю кондиціонований і може працювати автономно протягом трьох днів. Був створений для використання у пустельних районах північної Австралії.

Нагадаємо, раніше діаспора зібрала кошти для України у столиці Австралії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Хлопець з ядерною бомбою і без друзів, — Байден про Путіна Хлопець з ядерною бомбою і без друзів, — Байден про Путіна
Байден під час приватних зустрічей жартував про лідерів деяких країн.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next