Запропонували капітуляцію України: у Зеленського відповіли німецьким інтелектуалам щодо переговорів з рф

Запропонували капітуляцію України: у Зеленського відповіли німецьким інтелектуалам щодо переговорів з рф

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відповів німецьким інтелектуалам, які написали заклик до влади Німеччини та країн Заходу перестати надавати Україні військову допомогу, щоб схилити Київ до "переговорів" з Москвою про "мир". Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Bild.

За його словами, згадані німецькі інтелектуали "частково не розуміють природи цієї війни".

Це не війна за шматочок території, за володіння тими чи іншими ресурсами або за можливість, скажімо так, приєднати республіки, про які говорить рф. Ця війна за право росії диктувати свої умови та правила, – сказав Подоляк.

Він зазначив: якщо війну буде закінчено "неправильно", тобто зі поступками України на переговорах, то новий конфлікт буде відкладений у часі.

Своєю чергою цілями росії під час її вторгнення до України залишаються зміна режиму в Києві та усунення суверенітету української держави.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вказали, що секретар Ради безпеки росії Микола Патрушев повторив початкові цілі диктатора рф володимира путіна у війні проти України, припустивши, що Кремль зберігає свою мету, включаючи зміну режиму та територіальну експансію далеко за межі Донбасу.

У зв'язку з цим ISW зазначили, що російські війська продовжували наступальні дії на північний захід і схід від Слов'янська, намагаються просуватися на захід від району Лисичанська в напрямку Сіверська. Аналітики припустили, що окупанти намагаються отримати доступ до сільських доріг на південний схід від Бахмута, щоб наступати на місто з півдня.

Крім того, в ISW зазначили, що російська влада проводить посилені заходи з призову на окупованих територіях, щоб компенсувати втрати живої сили.

Аналітики вказали, що Кремль продовжує консолідувати адміністративний контроль над окупованими територіями України, що, ймовірно, створить умови для безпосереднього приєднання цих територій до російської федерації.

Нагадаємо, раніше Кулеба закликав партнерів обмежити доступ росії до морських перевезень.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next