Перемога у війні, вибухи в Бєлгороді, амбіції путіна: інтерв'ю Зеленського для Fox News

Перемога у війні, вибухи в Бєлгороді, амбіції путіна: інтерв'ю Зеленського для Fox News
Зеленський сказав, що українців влаштовує лише перемога.

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю американському виданню Fox News, у якому зачепили питання війни, миру, безпеки та допомоги.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на FoxNews.

На запитання "як закінчиться війна" на думку українського лідера,  Зеленський пояснив, що для  України буде прийнятна лише «перемога».

Перемога правди – це перемога України та українців. Питання в тому, коли це закінчиться. Це глибоке питання. Це болюче питання. Крім перемоги, український народ не погодиться з жодним результатом, — сказав Зеленський.

Тоді прозвучало запитання, на що Зеленський «готовий погодитися», щоб укласти мирну угоду, де конкретно зауважили про можливість поступки території України Росії.

Ми не торгуємо своєю територією. Питання територіальної цілісності та суверенітету не обговорюється, – відповів Зеленський.

Гарантії безпеки

Зеленський сказав, що Україна шукає зобов’язань від «провідних держав» щодо того, що безпека України буде захищена угодою, якщо вона хоче погодитися на деескалацію з Росією, і знову висловив переконання, що Україна буде вигідним доповненням до НАТО.

Нам важко говорити про НАТО, тому що НАТО не хоче нас приймати. Я вважаю, що це помилка, тому що якщо ми приєднаємося до НАТО, ми зробимо НАТО набагато сильнішим. Ми не слабка держава. Ми не пропонуємо зробити нас сильнішими за рахунок НАТО… Ми є доповненням, ми є локомотивом. Я думаю, що ми є одним із важливих компонентів європейського континенту, – сказав Зеленський.

Український президент додав, що розмовляв з президентом Байденом і сказав йому, що хотів би, щоб Сполучені Штати були включені в угоду про безпеку, яка надасть Україні довгострокову підтримку в подоланні можливості повторного вторгнення Росії в майбутньому. Зеленський зазначив, що США "розглядають цю пропозицію".

На запитання, чого Путін хоче отримати в цьому конфлікті, Зеленський відповів, що Путін хоче того, що йому дасть Захід, і що "апетити зазвичай зростають".

Чим більше ви їм дасте, тим більше у них зростає апетит, – зауважив Зеленський, додавши, що Путін продовжить свою агресію в Європі за межами України і отримає те, що хоче, "якщо його не зупинять".

Вибухи у Бєлгороді

В інтерв'ю також торкнулися звинувачень від російських чиновників у тому, що Україна атакувала нафтобазу в Бєлгороді за допомогою гелікоптерів.

Мені шкода, що я не обговорюю жодного свого наказу як головнокомандувача. Є речі, якими я ділюся лише з військовими Збройними силами України і коли вони зі мною розмовляють, – відповів Зеленський. 

Для нас важливо, щоб ви і весь світ знали, що ми – країна у стані війни, – продовжив Зеленський. На нас напали. Це важливо. Це найбільша трагедія. І сьогодні, почути ці повідомлення про те, що десь щось вибухнуло, коли в Україні йде війна – чесно кажучи, говорити про це непрофесійно. Вони окупували нашу територію. Вони напали на нас. Ця війна триває вже 8 років, тому що б не відбувалося в певній ситуації, мені важко коментувати.

Нагадаємо, учора секретар РНБО Данілов заявив, що Україна не причетна до вибухів на нафтобазі російського Бєлгорода.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next