"Це буде її найбільша помилка": Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією

"Це буде її найбільша помилка": Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією
Президент України Володимир Зеленський не відповів на запитання, чи вважає президента Російської Федерації Володимира Путіна вбивцею.

Президент Володимир Зеленський допускає, що повноцінна війна з Росією можлива,  але це буде її найбільша помилка. Про це глава держави розповів на форумі YES у розмові з ведучим програми ВВС HARDtalk Стівеном Сакуром, повідомляє BBC News Україна.

Потенціал в цій темі є, велика війна може бути, це буде велика помилка РФ, після цього ніколи не буде існувати сусідства України — РФ — Білорусі. Якщо буде ескалація, це найстрашніше, що може бути. Але на жаль така ймовірність є, - заявив президент.

Однак, тим часом президент переконаний, що вважає, що це буде найбільша помилка РФ. Він також наголосив, що якщо Росія піде на ескалацію в Україні, може початися нова світова війна. Проте, він переконаний, що ані українська, ані російська сторони не готові до повномасштабної війни.  

Після цього ніколи не буде існувати сусідства РФ, України та Білорусі. Якщо буде потужна ескалація з боку Росії... Це найстрашніше, що може бути, але, на жаль, така ймовірність є, - переконаний Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, багато уваги питанню безпеки, приділили на зустрічі українського лідера із президентом США Джо Байденом.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський перебував у США з візитом із 31 серпня до 3 вересня. Так, 1 вересня в нього була зустріч із президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом у Вашингтоні, після цього він поїхав до Сан-Франциско. Зокрема, на честь першого візиту українського президента Володимира Зеленського у штат Каліфорнія, мерію Сан-Франциско підсвітили синьо-жовтими кольорами.

Зауважимо, що під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі. Також, під час розмови Зеленського і Байдена українська та американська сторони оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки. Заява, яку згодом опублікували на сайті Офісу президента містить декілька розділів.

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Ситуація на сході України: окупанти блокують роботу місії ОБСЄ Ситуація на сході України: окупанти блокують роботу місії ОБСЄ
В ОБСЄ повідомили, що упродовж тижня роботу представників організації блокували окупаційні війська РФ.
Loading...
Load next