У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО

У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО
Віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща хотіла б, аби США збільшили свою присутність в Європі.

Йдеться про збільшення солдат із нинішніх 100 тисяч до 150 тисяч у майбутньому. Це пов’язано зі зростаючою агресивністю Росії. Йдеться у інтерв'ю виданню WELT.

Також Ярослав Качинський сказав, що Варшава відкрита і для розміщення ядерної зброї США на своїй території. Проте ця ініціатива має виходити від Вашингтона.

Якби американці попросили нас зберігати ядерну зброю США в Польщі, ми були б відкриті для цього. Це значно зміцнило б стримування Москви та було б для Росії чітким сигналом, – заявив він.

За його словами, зараз таке питання не стоїть гостро, "однак це може скоро змінитися".

Нагадаємо, що експрокурорка трибуналу щодо Югославії закликала суд у Гаазі видати ордер на арешт російського диктатора путіна.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Дуда на саміті НАТО представить детальний план миротворчої місії в Україні Дуда на саміті НАТО представить детальний план миротворчої місії в Україні
Миротворча місія в Україні, за словами, польського міністра оборони, невдовзі стане можливою.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next