Зеленський виступив на засіданні Ради безпеки ООН: головні тези (відео)

Зеленський виступив на засіданні Ради безпеки ООН: головні тези (відео)

Президент України Володимир Зеленський закликав ООН реформувати світову систему безпеки і позбавити Росію права вето в Радбезі. В іншому випадку організації слід саморозпуститися.

Про це він заявив під час виступу в ООН.

Україна має моральне право пропонувати реформу світової системи безпеки... Зараз ми потребуємо рішення від Радбезу для миру в Україні. Якщо ви не знаєте, як прийняти це рішення, то ви можете зробити дві речі: або усунути Росію як агресора і джерело війни від блокування рішень по її ж агресії, її ж війні, і тоді зробити все, щоб відновити мир, або покажуть, як можна переформуватися і працювати реально заради миру. А якщо ваш формат безальтернативний - то далі тільки саморозпуск, - сказав Зеленський.

Глава держави висловив переконання, що ООН спроможна обійтися без третього варіанту. Він додав, що Україні, Європі та всьому світу потрібний світ.

За його словами, сьогодні настав час трансформувати світову систему безпеки. Для цього Зеленський пропонує скликати глобальну конференцію у мирному Києві.

Щоб визначитися, як ми реформуватимемо світову систему безпеки, як гарантуватимемо непорушність кордонів і цілісності держав, як затверджуватимемо верховенство міжнародного права, - додав він.

Зеленський зазначив, що закладені у Сан-Франциско цілі не вдалося досягти. Світова спільнота має зробити все, щоб передати наступним поколінням ефективну ООН, яка зможе превентивно реагувати на виклики та примушувати агресорів до миру.

Привілеїв бути не може, всі мають бути рівними. Домінуючою має стати сила миру, справедливості та безпеки. Україна готова надати майданчик для одного з головних офісів оновленої системи безпеки, - наголосив він.

Також він заявив, що керівництво РФ вважає себе колонізаторами. 

Для чого Росія прийшла в Україну: Керівництво РФ вважає себе колонізаторами, як у давні часи. Їм потрібне наше багатство і наші люди, вони вже депортували на свою територію десятки тисяч наших громадян, РФ викрала тисячі дітей і продовжує це робити. Росія хоче перетворити українців на мовчазних рабів. Російські військові відверто, відкрито грабують наші міста і села. Це мародерство найвищого масштабу! Вони крадуть все, від продовольства до золотих сережок, які просто виривають з кров'ю, - зазначив глава держави. 

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що кожен п’ятий українець недоїдає після початку масштабного вторгнення рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі, назвала війну - війною, а не "спецоперацією" (відео) росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі, назвала війну - війною, а не "спецоперацією" (відео)
Небензя також визначив агресію проти України забороненим для РФ словом "війна".
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next