Україна не може воювати постійно, поки інші країни розвиватимуться, — Зеленський

Україна не може воювати постійно, поки інші країни розвиватимуться, — Зеленський

Навіть якщо Україна підпише найпотужнішу безпекову угоду, Росія може повернутися знову. Тому потрібно будувати таку державу, яка буде спроможною захистити себе.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю представникам українських ЗМІ.

За словами глави держави, під час переговорного процесу українська сторона поряд із так званою денацифікацією відкинула вимогу Росії щодо демілітаризації.

Навіть якщо ми підпишемо найпотужнішу угоду, розуміємо, що через два роки Росія може повернутися. І якщо ми з вами приймаємо це, то й діємо відповідно, - пояснив він.

Зважаючи на це, Україна будуватиме таку державу, яка буде спроможна захистити себе сама, про що українська сторона відкрито заявляє на перемовинах, — наголосив Зеленський.

Водночас президент висловив переконання, що Україна не може воювати постійно, поки інші країни розвиватимуться. А тому наша держава потребує конкретних гарантій безпеки.

За словами глави держави, все залежить від країн-гарантів, які мають забезпечити виконання тих чи інших пунктів. 

Також Зеленський повідомив, якою може бути ціна силового повернення тимчасово окупованих російськими загарбниками територій Донбасу. 

Перший крок — наші найпотужніші воїни чи одні з найпотужніших, це ООС... Це буде одразу 40-50 тис. наших. Одразу. Якщо ми без тактики, без стратегії, без нічого сказали "вперед". Так не буде... Це може коштувати нам в цілому сотні тисяч людей, — заявив Зеленський під час розмови з українськими ЗМІ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next