Представники ПАРЄ вперше відвідали Україну від початку війни (відео)

Представники ПАРЄ вперше відвідали Україну від початку війни (відео)
Тіні Кокс обговорив з Русланом Стефанчуком роль ПАРЄ в усуненні наслідків вторгнення росії та наголосив на забезпеченні післявоєнного відновлення України.

Перший візит до України від початку повномасштабної війни. Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс разом з іншими лідерами 5 політичних груп відвідали Львів. На спільній зустрічі Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук запропонував ПАРЄ організувати місію, аби встановити та зібрати факти злочинів росії в Україні для міжнародних судів.  
 

Я запрошую вас в Україну, я запрошую вас в Київ, Бучу, Ірпінь, Бородянку, Ворзель, Гостомель, давайте пройдемось разом тими стежками, де вчинялися злочини проти Українського народу. І ви самі все побачите на власні очі, і ви самі знаєте, що потрібно з цим робити. Ми маємо зробити все, щоб такого більше не відбулося, — наголошує Руслан Стефанчук, голова Верховної Ради України. 

Тіні Кокс вражений такою згуртованістю українців і всього світу. Своєю чергою зазначив, що обговорив зі Стефанчуком роль Парламентської асамблеї Ради Європи в усуненні наслідків війни росії та наголосив на забезпеченні післявоєнного відновлення України.  
 

Сьогодні Кабінет Міністрів, який зустрівся у Страсбурзі, вирішив надати усю можливу допомогу зі свого боку у розслідуванні воєнних злочинів росії у Кримінальному суді, адже звірства сталися – це факт. Разом з тим, потрібно довести, хто відповідальний за них, бо це не лише ті, хто безпосередньо їх вчиняли, а й ті, хто їх замовив, — зазначив Тіні Кокс, президент ПАРЄ. 

Прокоментували і нещодавнє унікальне для ПАРЄ рішення – виключення росії з Ради Європи, до слова, саме Тіні Кокс був одним з тих, хто активно підтримував цей крок.  

Якщо член Ради Європи вторгається до іншої країни-члена організації та починає вбивати мирних людей – це червона лінія, яку не можна перетинати. Якщо ви її перетнули, вам не місце у Раді Європи, — заявив Тіні Кокс. 

Польща – одна з членів Ради Європи, яка неабияк підтримує Україну. Депутат сейму Республіки Польща Аркадіуш Муларчик каже: пишається українцями, а саме хоробрістю у протистоянні новому гітлеру. Адже загроза не лише перед Україною, а й перед усією Західною цивілізацією.  

росія,путін воює не лише проти України, вони воюють із суспільством. Ми знаємо, що історія Польщі була такою ж, ми були у такій ж ситуації, тож добре розуміємо, що зараз відбувається в Україні, — каже Аркадіуш Муларчик, депутат сейму Республіки Польща. 

Тож українська делегація сподівається на допомогу у притягнення агресора до відповідальності. А Рада Європи тепер переосмислить підходи до миру. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next