У Пентагоні заявили, що Україна може виграти війну з росією, путін не досяг жодної своєї мети

У Пентагоні заявили, що Україна може виграти війну з росією, путін не досяг жодної своєї мети

Україна «абсолютно» може виграти війну з росією, навіть незважаючи на ризик затяжного конфлікту.

Про це на брифінгу заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі.

Звичайно, вони можуть перемогти, – вважає Кірбі.

Доказ у результатах, які ви бачите щодня… абсолютно вони можуть виграти. Якщо ви подивитеся на те, що вони змогли зробити – путін не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей всередині України. Він не взяв Київ. Він не скинув уряд. Він не знищив Україну як державу. І насправді він узяв під свій контроль лише невелику кількість населених пунктів. Отже, ви знаєте, Маріуполь досі не взято. Він вивів свої війська із Києва. Він вивів свої війська із Чернігова. Харків не взяли. На півдні Миколаїв не взяли, – заявив чиновник.

Він додав, що українці «мужньо виборюють свою країну і абсолютно точно вони можуть перемогти».

Своєю чергою американський Сенат підтримав законопроєкт, який повертає програму ленд-лізу часів Другої світової війни та дозволить оперативніше відправляти зброю в Україну.

Пропозицію схвалили, оскільки українські військові довели, що можуть ефективно боротися з російськими військами, повідомляє Politico.

У Другій світовій війні програма ленд-лізу вважалася переломною, оскільки дозволила США швидко забезпечити союзників всім необхідним. Завдяки їй українці зможуть швидше отримати зброю та техніку, а розплатитися за них згодом.

Необхідність поповнити запаси українських військ набула ще більшої актуальності в останні дні, коли глибина російських воєнних злочинів на деокупованій Київщині розкрилася для всього світу.

Лідер більшості Сенату США Чак Шумер заявив, що масові вбивства є «чистим злом», назвавши дії росіян в Україні геноцидом. За законопроєкт про ленд-ліз тепер має проголосувати Палата представників.

Нагадаємо, раніше Джонсон заявив, що всі танки та автомати в арсеналі путіна ніколи не зламають дух українського народу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next