Поки що у них ілюзія, що вони можуть взяти Маріуполь, оточити Донбас, — Арестович про плани путіна

Поки що у них ілюзія, що вони можуть взяти Маріуполь, оточити Донбас, — Арестович про плани путіна

Росія не змогла досягти жодної оперативної мети, у великій війні з Україною не кажучи вже про стратегічну. У зв'язку із цим Кремлю потрібно підписати угоду про мир. Про це заявив радник глави Офісу українського президента Олексій Арестович, передає видання "Новини України".

Так, у коментарі телеканалу «Україна 24» він заявив:

Він не може захопити всю Україну. Це було від початку нереальне завдання — наступати 200-тисячною армією на 250-тисячну. Це могла породити лише фантазія людей, відірваних від реальності.

Арестович назвав очевидною ознакою того, що в Кремлі хочуть перемир'я гучну заяву прессекретаря російського диктатора Дмитра Пєскова, який визнав «значні» втрати російських військ і висловив надію, що війну вдасться завершити вже найближчими днями. 

Вони хочуть закінчити цю війну, тому що поєднання поразки на полі бою та санкцій, які ламають хребет їхній економіці, ставлять під питання соціально-політичне становище всередині РФ, — уточнив радник голови ОПУ.

Також Арестович додав, що Кремль визнав свою поразку ще 4 березня, коли Радфед РФ не став вводити країною загальну мобілізацію. Крім того, Росія відмовилася від взяття Києва і тепер Кремль хоче отримати хоч якусь перевагу на Сході та Півдні України. 

Головна їхня турбота зараз, щоб Путін приїхав на зустріч із Зеленським хоч із якоїсь силової позиції, хоч щось взяти: Маріуполь, зону ООС. Хоч якусь серйозну загрозу створити… Він (Путін — ред.) не може собі дозволити приїхати, тотально програвши… Поки що у них ілюзія, що вони можуть взяти Маріуполь, оточити Донбас, — додав Арестович.

Нагадаємо, раніше Арестович розповів, коли рашисти почали вбивати масово людей на Київщині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.
Loading...
Load next