"Якщо Орбан погано бачить те, що сталося в Бучі, нехай звернеться до окуліста", - Качинський

"Якщо Орбан погано бачить те, що сталося в Бучі, нехай звернеться до окуліста", - Качинський
Віцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща не співпрацюватиме з Угорщиною, допоки позиція Орбана щодо війни путіна проти України не зміниться.

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський розповів, що один з прем'єрів країн ЄС вимагав доказів, що Бучанські воєнні злочини не були інсценованими. У ЗМІ, з посиланням на власні джерела, повідомляли, що йдеться про прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Пізніше віцепрем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що у нього «явно негативне» ставлення до відмови Орбана засудити путіна через вторгнення в Україну та відмову допомоги в озброєнні Києва, а також до заяви Орбана про те, що президент України Володимир Зеленський був одним із його опонентів. Про це пише видання Novinki, передає ПравдаТУТ News.

За словами глави консерваторів польського уряду, підхід Орбана "дуже сумний" і розчаровує.

Якщо прем’єр-міністр Орбан скаже, що він погано бачить те, що сталося в Бучі, я б порекомендував йому звернутися до окуліста. Це розчаровує, — сказав Качинський.

У виданні також зазначили, що після перемоги на минулорічних парламентських виборах Орбан заявив, що хоче зміцнити партнерство з Польщею та припинити суперечки щодо вторгнення Росії в Україну. Натомість Качинський відповів, що зміна відносин була б вигідною, "за умови, що зміниться Віктор Орбан", оскільки в нинішній ситуації "ми не можемо співпрацювати". 

Нагадаємо, Фінляндія закрила в'їзд для вантажівок з РФ та Білорусі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Loading...
Load next