Нарощування військ під Харковом створить додаткову гуманітарну загрозу, — Мезенцева

Нарощування військ під Харковом створить додаткову гуманітарну загрозу, — Мезенцева
Доступ до міст за межами Харкова блокується.

Перегрупування російських військових посилить і без того жахливу ситуацію для мирних жителів, які перебувають у пастці в районах бойових дій на сході України.

Про це заявила українська депутатка Марія Мезенцева для телеканалу CNN.

Мезенцева розповіла, що присутність російських військ поблизу Харкова — поблизу кордону з Росією — разом із труднощами для організацій з надання допомоги тим, хто втікає, «складе додаткову гуманітарну загрозу для маленьких міст, розташованих поблизу Харкова, куди ми не можемо дістатися».

За її словами, доступ до міст за межами Харкова блокується, і вона закликала Росію відкрити більше безпечних коридорів.

Це означає, що ми, на жаль, не знаємо, скільки ще Буч може бути розкрито, – констатувала депутатка вона, маючи про нові можливі звірства проти мирного населення під час російської військової окупації.

За словами Мезенцевої, російські війська дозволяють виїзду цивільних осіб, але їх часто направляють на окуповані Росією території, Білорусь чи саму Росію.

Ми розуміємо, що це просте порушення прав людини. Людина, яка на вас напала, запрошує вас поїхати з ними або, скажімо, переїхати до Росії. Це абсолютно неприпустимо. Більше того, вони примусово позбавляють людей посвідчень, паспортів і не залишають їм вибору.

Нагадаємо, Україна закликала вчених усього світу досліджувати, що призвело до трагедії у Бучі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Міноборони Росії назвало причину нарощування їхніх військ поблизу України Міноборони Росії назвало причину нарощування їхніх військ поблизу України
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу вже вкотре наголосив на тому, що ніби то саме керівництво України прагне дестабілізації на сході країни.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Loading...
Load next