Скандал на засіданні ТКГ: Росія зірвала роботу гуманітарної підгрупи щодо Донбасу

Скандал на засіданні ТКГ: Росія зірвала роботу гуманітарної підгрупи щодо Донбасу
Російська Федерація у ТКГ зриває роботу гуманітарної підгрупи, залучаючи до переговорів терористів. Вони заявили про залучення до переговорів Маї Пирогової, засудженої в Україні за тероризм.

Сторона російської делегації свідомо зриває роботу гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ у Facebook.

Так, менш ніж за добу до початку засідання Російська Федерація зробила технічне повідомлення про залучення до роботи гуманітарної підгрупи ТКГ засудженої за тероризм представниці так званої “ДНР” Майї Пірогової.

Українська делегація розглядає це як свідому спробу зірвати консультації, особливо зважаючи на попередній досвід блокування російською делегацією роботи політичної підгрупи саме таким чином, - йдеться у повідомленні.

Майя Пирогова

Зокрема, як зазначається, українська делегація не проводить консультації з особами, засудженими за тероризм й окрім цього вважає, що таким чином Росія намагається перекласти відповідальність за послідовний зрив обміну полоненими та розблокування КПВВ.

Українська делегація зазначає – ці спроби є марними. Ми закликаємо російських представників повернутися до запланованих тристоронніх консультацій, - додали у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше українська сторона категорично виступила проти відновлення формату переговорів Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську.

Разом з тим радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович також назвав країну, в яку могли б переїхати переговори аби все ж таки перенести із Мінська, як цього і прагнула Україна: "Я думаю, найближчим часом все залишиться в режимі відеоконференції. Що стосується країн, які могли б прийняти - це могли бути нейтральні країни, які не є країнами НАТО. У Європі це Австрія, Швейцарія. Пропозиції різні звучали - від Польщі, Туреччини, але згоду повинні надати всі сторони. Чи погодяться росіяни взагалі на перенесення - поки невідомо".

Читайте також
"Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди "Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди
Українська сторона повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.
Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин
Через нещодавно загибель мирного жителя на Донбасі, Російська Федерація відмовилась від участі у позачерговому засіданні ТКГ.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next