Зеленський виступив у парламенті Південної Кореї з проханням надати Україні зброю (відео)

Зеленський виступив у парламенті Південної Кореї з проханням надати Україні зброю (відео)
Раніше Сеул відмовляв в поставці зброї для України.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Південної Кореї, попросивши про зброю, щоб допомогти обороні країни від росії, попри те, що раніше Міністерство оборони Південної Кореї відхилило цей запит.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

«Україна потребує підтримки своїх військових, включаючи літаки та танки», – сказав Зеленський депутатам, додавши:

Південна Корея може допомогти Україні. Південна Корея має різні оборонні системи, які можуть захистити від російських танків, кораблів і ракет. Ми були б вдячні, якби Південна Корея могла допомогти нам боротися з Росією. Якщо Україна зможе мати цю зброю, вони не тільки врятувати життя простих людей, але вони врятують Україну.

Раніше в понеділок речник міністерства оборони Південної Кореї Бу Син Чан заявив, що міністерство відхилило запит України на систему протиповітряної зброї і що воно не може надати летальну зброю, враховуючи власну «ситуацію з національною безпекою та позицію військової готовності».

Сеул неодноразово заявляв, що не надаватиме летальну зброю і не розгорне свою армію для підтримки України. Зокрема минулого місяця вона надала нелетальні військові постачання на суму близько 800 000 доларів, включаючи куленепробивні шоломи, намети, ковдри, покривала, готові до вживання страви (MRE), аптечки та ліки.

У понеділок Зеленський знову звернувся з проханням про підтримку Сеула, посилаючись у своїй промові на підтримку міжнародної спільноти Південної Кореї під час Корейської війни 1950-1953 років.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео) Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)
Питання постачань "Залізного куполу" можуть почати обговорювати вже під час візиту делегації Міноборони США в Україну.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США 90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США
Раніше країни Балтії також погодилися допомогти зброєю Україні.
Loading...
Load next