Київ відхилив пропозицію візиту президента Штайнмаєра: у Німеччині здивовані таким рішенням

Київ відхилив пропозицію візиту президента Штайнмаєра: у Німеччині здивовані таким рішенням

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хотів відвідати Київ, але українська влада виступила проти. Тепер у Берліні кажуть, що здивовані таким рішенням.

Штайнмаєр розповів, що президент Польщі пропонував йому разом із балтійськими колегами приїхати до Києва. Німецький лідер каже, що був готовий це зробити, але «очевидно у Києві цього не захотіли», повідомляє DW.

Представник уряду ФРН заявив, що таке рішення в Німеччині сприйняли з подивом, та зазначили, що Штайнмаєр «чітко і недвозначно займає позицію на боці України».

Німеччина була і залишається у міжнародному масштабі однією з найрішучіших прихильниць України, і це тісно пов'язано з багаторічною роботою нинішнього федерального президента, — додав представник кабінету міністрів ФРН.

Нагадаємо, за інформацією Bild президент Володимир Зеленський не хоче зустрічатися з ним у Києві через тісні зв’язки німецького політика з Росією у минулому.

Ми всі знаємо про тісні зв'язки Штайнмайєра з Росією, які також були відзначені формулою Штайнмайєра. Нині йому не раді у Києві. Подивимося, чи це зміниться, - повідомив виданню український дипломат у Києві.

За інформацією Bild, з Києва до офісу федерального президента надійшла чітка заява про те, що на цей момент вони не готові до жодних зустрічей. Проте не можна виключати можливості зустрічі у майбутньому, заявили в Києві.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем
В ОП наголосили, що Німеччина є одним із ключових партнерів і союзників України.
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
Меркель приїде в Україну: переговори з Зеленським відбудуться 22 серпня Меркель приїде в Україну: переговори з Зеленським відбудуться 22 серпня
Меркель і Зеленський обговорюватимуть переговори на Донбасі, а також питання в газовій сфері.
Loading...
Load next