Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі

Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі
Канцлерка Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель у телефонній розмові запросила президента України Володимира Зеленського найближчим часом відвідати Берлін з офіційним візитом.

В День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, 22 червня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Ангелою Меркель. Обидвоє політиків наголосили на важливості історичної відповідальності за злочини нацизму в Україні та збереження пам'яті про людські жертви, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Наша розмова відбувається в особливу дату. Світ має зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися, – зазначив Зеленський.

Відомо, що під час розмови Зеленський запросив Меркель відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах на 30-го День Незалежності України. Тим часом канцлерка запросила Зеленського приїхати до Берліну найближчим часом для обговорення низки питань двосторонніх відносин та процесу мирного врегулювання на Донбасі.

Згодом на своїй сторінці у Twitter президент України назвав ймовірну дату візиту до Берліна:

Вдячний за запрошення відвідати 12 липня Берлін для обговорення актуальних безпекових питань та питань співпраці, - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Зеленський запросив в Україну канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо для участі в саміті "Кримської платформи" в Києві і заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Читайте також
Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години
Головною темою перемовин було мирне врегулювання ситуації на Донбасі.
Зеленський прибув до Німеччини з офіційним візитом: зустрінеться з Меркель та Штайнмаєром Зеленський прибув до Німеччини з офіційним візитом: зустрінеться з Меркель та Штайнмаєром
Під час свого дводенного офіційного візиту президент України проведе низку зустрічей, в тому числі з головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next