"Це не просто війна, це геноцид": Зеленський запросив Макрона приїхати до України

"Це не просто війна, це геноцид": Зеленський запросив Макрона приїхати до України

Росія влаштувала в Україні не просто війну, а геноцид - цей факт президент України Володимир Зеленський вкотре спробував донести президентові Франції Еммануелю Макрону.

Я думаю, що він хоче зробити якісь кроки для того, щоб Росія вела діалог. Я просто сказав йому, що хочу, щоб він зрозумів, що це не війна, а не що інше, як геноцид, - сказав Зеленський інтерв'ю CNN.

Також український президент сказав, що запросив Макрона приїхати у гості та переконатися в тому, що в Україні не просто війна, а геноцид.

Я запросив його приїхати, коли матиме можливість. Він приїде і побачить, і я впевнений, що він зрозуміє, - сказав він.

Зеленський також заявив, що хоче, щоб в Україну приїхав президент США Джо Байден.

Своєю чергою голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн впевнена, що президент росії володимир путін повинен бути притягнутий до відповідальності за війну в Україні. Оскільки саме він віддав наказ про вторгнення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на її інтерв'ю для Bild.

За її словами, всі військові злочинці повинні бути покарані міжнародним судом. І разом з Україною європейські слідчі вже збирають докази російських військових злочинів.

Але до відповідальності повинні бути притягнуті не тільки безпосередні винні, а й ті, хто несе відповідальність за цю війну, що забрала життя тисяч мирних жителів. путін несе відповідальність за цю війну, він віддав наказ про вторгнення і смикає за всі ниточки, - додала вона.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що знищення захисників Маріуполя може поставити крапку у переговорах з рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next