Суд дозволив ДБР провести розслідування стосовно екснардепа ОПЗЖ Іллі Киви (відео)

Суд дозволив ДБР провести розслідування стосовно екснардепа ОПЗЖ Іллі Киви (відео)
Йому повідомлено про підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності.

З ініціативи Державного бюро розслідувань, суд надав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви за підозрою у державній зраді.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на ДБР.

Слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюють спеціальне (заочне) досудове розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви.

Йому повідомлено про підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності, пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

Слідством ДБР зокрема встановлено, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні РФ. Ілля Кива публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни, - йдеться в повідомленні ДБР.

Наразі тривають слідчі дії для скерування обвинувального акту до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, ДБР викрило масштабне відмивання коштів російським генералом через бізнес-партнера Киви. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Знову викликають на допит: Порошенко має сьогодні з’явитися до Державного бюро розслідувань Знову викликають на допит: Порошенко має сьогодні з’явитися до Державного бюро розслідувань
П’ятого президента підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.
"Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням" "Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням"
Ілля Кива – відомий своєю проросійською позицією. Він постійно відвідує ефіри кремлівських пропагандистів, розповідаючи про "неонацистів" в Україні.
"Україна та Росія – один народ": Кива виступив на шоу Скабєєвої (відео) "Україна та Росія – один народ": Кива виступив на шоу Скабєєвої (відео)
Скандальний нардеп від ОПЗЖ вкотре висвітлює протиукраїнські погляди. Цього разу він підтримав тезу Путіна про "один народ".
Loading...
Load next