Миколу Гнатовського обрали суддею ЄСПЛ від України

Миколу Гнатовського обрали суддею ЄСПЛ від України
Він обійматиме посаду судді ЄСПЛ наступні 9 років.

Учора, 26 квітня, Парламентська асамблея Ради Європи з-поміж трьох кандидатів обрала суддею Європейського суду з прав людини від України доцента кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Миколу Гнатовського.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу Верховного суду.

Зазначено, що він обійматиме посаду судді ЄСПЛ наступні 9 років.

Для довідки:

Микола Гнатовський – кандидат юридичних наук, фахівець з міжнародного та європейського права прав людини, міжнародного гуманітарного права, міжнародного кримінального права, теорії міжнародного права, права Ради Європи. Він брав активну участь у навчанні з прав людини та міжнародного права для суддів першої, апеляційної інстанцій та Верховного Суду.

У жовтні 2009 року Микола Миколайович був обраний членом Європейського комітету із запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню від України. Його переобирали на цю посаду двічі – у 2013 та 2017 роках.

  • З березня 2013 року – другий віцепрезидент ЄКЗК,
  •  з березня 2015 року – президент ЄКЗК (переобраний у 2017 та 2019 роках).

Нагадаємо, що 11 лютого 2022 року конкурсна комісія з добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України внесла трьох учасників конкурсу до списку претендентів на посаду судді ЄСПЛ. Крім Миколи Гнатовського, серед кандидатів були:

  • суддя Великої Палати Верховного Суду д. ю. н. Тетяна Анцупова;
  • Національний радник з юридичних питань Координатора проектів ОБСЄ в Україні к. ю. н. Олександр Водянніков.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські держоргани причетні до викрадення Чауса, – генпрокурор Молдови Українські держоргани причетні до викрадення Чауса, – генпрокурор Молдови
У Молдові повідомляють, що вже визначили осіб причетних до викрадення судді. До цієї справи мають відношення одержавні структури України.
Офіс президента оскаржив рішення суду про звільнення Тупицького Офіс президента оскаржив рішення суду про звільнення Тупицького
Наразі майбутня доля ексголови Конституційного Суду та скандального судді Олександра Тупицького залежить від рішення Великої палати Верховного Суду.
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Loading...
Load next