Шольц бачить ризик глобального голоду через російське вторгнення в Україну

Шольц бачить ризик глобального голоду через російське вторгнення в Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив, що війна в Україні – однієї з найбільших країн-експортерів пшениці – може призвести до глобальної продовольчої кризи. Федерального канцлера цитує Deutsche Welle.

Нам уже доводиться турбуватися про те, що є люди, які голодуватимуть, що є країни, які більше не можуть дозволити собі зерно. Вся ця військова ситуація веде до глобального голоду, - сказав Шольц.

Шольц також, як повідомляється, в опублікованому в неділю інтерв'ю відкинув закиди опозиції в тому, що він виявляє нерішучість щодо постачання важких озброєнь Україні.

Я приймаю рішення швидко – і в координації з нашими союзниками, – заявив він в інтерв'ю Bild am Sonntag.

За словами Шольца, він не схвалює "зайву квапливість та поодинокі дії Німеччини".

Наполягаючи на правильності обраного курсу, канцлер підкреслив, що "не настільки полохливий, щоб подібні звинувачення справляли на нього надто сильне враження". Водночас він наголосив, що жорстка критика його рішень є цілком легітимною, оскільки це "частина демократії".

Нагадаємо, що "Київ не буде в безпеці, поки Росія не буде переможена", — Мелінда Сіммонс.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
«Ні, поверненню в СРСР»: у Тбілісі відбулася акція на підтримку України «Ні, поверненню в СРСР»: у Тбілісі відбулася акція на підтримку України
До мітингу також приєдналися українці та білоруси, які проживають у Грузії.
Безпека громадян: прем'єр Японії планує сьогодні поговорити із Зеленським Безпека громадян: прем'єр Японії планує сьогодні поговорити із Зеленським
Своєю чергою Путін додає військовий потенціал поблизу України і в Білорусі.
Найближчі дні, тижні та місяці будуть важкими для народу України, – Байден Найближчі дні, тижні та місяці будуть важкими для народу України, – Байден
Росія 24 лютого цинічно напала на Україну, що сполохнуло увесь світ. Президент США Джо Байден запевнив, що найближчі дні, тижні та місяці будуть важкими для українців.
Loading...
Load next