"Гітлер теж був євреєм. Нічого, в сім'ї не без виродка", — обурлива заява Лаврова (відео)

"Гітлер теж був євреєм. Нічого, в сім'ї не без виродка", — обурлива заява Лаврова (відео)
На неприпустиме спотворення історичних фактів негайно відреагував Ізраїль.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у нацистського диктатора Адольфа Гітлера «єврейська кров», що викликало обурення в Ізраїлю.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Лавров учора давав інтерв'ю італійському телеканалу, повторивши заяву росії про те, що її вторгнення в Україну має на меті лише «денацифікацію» країни.

Він знизав плечима той факт, що президент України Володимир Зеленський єврей.

Він [Зеленський] висуває аргумент: який у них може бути нацизм, якщо він єврей. Можливо, я помиляюся, але у Гітлера також була єврейська кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти зазвичай євреї. В сім'ї "нє бєз урода", як у нас кажуть, – дипломатично підсумував Лавров.

МЗС Ізраїлю своєю чергою викликало у понеділок посла росії в Ізраїлі через висловлювання Лаврова.

Зауваження міністра закордонних справ Лаврова є одночасно непробачною та обурливою заявою, а також жахливою історичною помилкою. Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найнижчий рівень расизму щодо євреїв — це звинувачення самих євреїв в антисемітизмі, – заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід.

Дані Даян, який очолює сайт пам'яті Голокосту Яд Вашем в Ізраїлі, сказав, що «повністю безпідставно» говорити, що Гітлер має єврейське походження. І він розкритикував ярлик росії на українців як "нацистів".

Не менш серйозно називати українців загалом, і президента Зеленського зокрема, нацистами. Це, серед іншого, повне спотворення історії та серйозна образа для жертв нацизму, – написав Даян у Twitter. 

Нагадаємо, Шольц бачить ризик глобального голоду через російське вторгнення в Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Скоро в Україні буде два Дні перемоги": звернення Зеленського (відео) "Скоро в Україні буде два Дні перемоги": звернення Зеленського (відео)
"... а у когось не залишиться жодної".
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next