"Перебуваємо вже 30 років": Данілов повідомив, скільки часу в Україні триватиме війна

"Перебуваємо вже 30 років": Данілов повідомив, скільки часу в Україні триватиме війна

Нинішня фаза війни в Україні, на думку Олексія Данілова, не закінчиться у травні. Він переконаний, що це буде тривала війна.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав в інтерв'ю українському журналісту Сергію Іванову.

Якщо казати зараз про цю частину "гарячої" фази війни, то я не є оптимістом з точки зору, що вона закінчиться у квітні або травні. Це буде тривала війна – і вона ще триватиме, на превеликий жаль, на нашій території, - висловився він.

Водночас Данілов зауважив, що війна в Україні тривала і раніше роками, фактично 30 років. 

Ми у війні перебуваємо вже 30 років. У Російської Федерації ніколи – навіть коли був Єльцин (президент РФ у 1991-1999 рр. Борис Єльцин. – Ред.) – не було бажання лишати нас у спокої. Я можу зараз сказати, що навіть він – нібито демократична людина... Вони вже тоді зазіхали на Крим, вже тоді казали: "Ну так сталося, що це не зовсім ваша територія" тощо, – додав він.

Своєю чергою російський диктатор володимир путін може використовувати Молдову, щоб атакувати Україну. Можливе застосування так званого білоруського сценарію.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в інтерв'ю НВ.

На її думку, весь пострадянський простір можна розглядати як зону ризику. Україна постійно наголошує на цьому західним партнерам.

путін використовує територію Білорусі, щоб вести агресію проти України, є такий план, швидше за все і щодо Молдови. Тим більше ми фіксуємо зараз підготовку аеродрому Тирасполю для прийому літаків, а також знаємо що ті російські війська, які зараз перебувають у Придністровському регіоні Молдови, приведені в повну бойову готовність. Можливі всі сценарії, і ми до них готуємося, - заявила Маляр.

Нагадаємо, раніше Маляр назвала причини тривалості війни в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Інші країни Балтії розуміють, що таке РФ": Данілов заявив, що Росія не обмежується військовими діями в Україні "Інші країни Балтії розуміють, що таке РФ": Данілов заявив, що Росія не обмежується військовими діями в Україні
Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти та докази.
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
Loading...
Load next