Федоров взяв участь у засіданні колег з G7: закликав до посилення технологічної блокади рф

Федоров взяв участь у засіданні колег з G7: закликав до посилення технологічної блокади рф

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров взяв участь у робочій сесії цифрових міністрів країн "Групи семи". Під час виступу він закликав цифрових міністрів G7 створити новий безпековий формат для протидії інформаційним та кіберзагрозам. Повідомляє Михайло Федоров.

Великий інтерес G7, зі слів урядовця, викликав наш досвід у першій світовій кібервійні. Особливо те, як українська інформаційна та кіберспільнота згуртувалася фактично в єдину ІТ-армію.

З моменту повномасштабної війни, як вказано, вдалося:

  • провести інформаційні контрнаступи та поширити правди в умовах тотального контролю ЗМІ росії;
  • використати контакт-центри для обдзвону росіян, наприклад, від імені Центробанку для провокування фінансової паніки або від імені військкоматів щодо мобілізації;
  • ідентифікувати мародерів армії окупантів через аналіз поштових відправлень та інформування родичів;
  • використати штучний інтелект для розпізнавання обличчя вбитих окупантів та інформування їх родичів. 

Закликав до підтримки України та посилення цифрової й технологічної блокади рф для найшвидшого завершення війни. Закликав цифрових міністрів G7 виробити новий безпековий формат для протидії інформаційним та кіберзагрозам. Від волі лідерів вільного світу залежить, яким буде мирне цифрове майбутнє, - підсумував Федоров.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україну доставили ще одну партію обладнання Starlink – Федоров В Україну доставили ще одну партію обладнання Starlink – Федоров
Перша партія станцій супутникового Інтернету StarLink вже працює в Україні.
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next