Затримання і суд над воєнними злочинцями — це "довга гра", — пані посол США

Затримання і суд над воєнними злочинцями — це "довга гра", — пані посол США
Російська армія станом на 5 травня скоїла понад 9800 військових злочинів.

Рада ООН з прав людини в четвер проголосувала за початок розслідування імовірних порушень прав людини та серйозних порушень міжнародного гуманітарного права російськими військами на звільнених  територіях України.

Бет Ван Шаак, пані посол США у справах глобального кримінального правосуддя, заявила, що однією з найбільших проблем для забезпечення відповідальності осіб, винних у воєнних злочинах в Україні, буде їхнє затримання. 

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Політикиня додала, що «багато осіб гратимуть у довгу гру», для того, щоб спробувати затримати всіх винних.

Зрештою люди, злочинці, захочуть подорожувати — у них будуть члени сімей за кордоном, вони захочуть відвідати столиці Європи, а міжнародні прокурори по всьому світу будуть готові з обвинуваченнями, — сказав Ван Шаак на засіданні Сенату США за кордоном. 

Вона сказала законодавцям, що світ «ніколи не бачив такого типу міжнародної координації навколо імперативу відповідальності, відверто кажучи, з часів Другої світової війни, а потім у 1990-х роках, коли були створені два спеціальні кримінальні трибунали для колишньої Югославії та Руанди».

Докладаються величезні міжнародні зусилля, які здійснюються на багатосторонньому рівні через партнерства для документування злочинів, а також окремо на рівні громадянського суспільства, крім того існують величезні зусилля з прокурорами з різних систем, які працюють разом, – сказала вона.

Нагадаємо, Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова заявила, що російська армія станом на 5 травня скоїла понад 9800 військових злочинів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео) Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)
Адвокати експрезидента та лідера партії "ЄС" Порошенка судитимуться з українським журналістом Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову з Путіним" та нібито навмисної "здачі" Маріуполя проросійським бойовикам у 2014 році.
Російську поетесу не пустили до України (відео) Російську поетесу не пустили до України (відео)
Через незаконне відвідування Криму прикордонники заборонили росіянці в’їзд в Україну.
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Loading...
Load next