На росії історія, бо у Латвії вирішили таки знести пам'ятник "визволителям" у Ризі

На росії історія, бо у Латвії вирішили таки знести пам'ятник "визволителям" у Ризі

Сейм Латвії підтримав законопроєкт, який дозволить демонтувати пам'ятник "визволителям" у Ризі. Через це у Кремлі почався шквал обурення. Повідомляє 24 канал.

Позицію росії представив глава рашистського МЗС Сергій Лавров. Очільник МЗС у звичній манері звинуватив Литву у русофобії та забутті всіх своїх зобов'язань.

Ми маємо таку щотижневу програму, яка називається "Міжнародний огляд". Те, що ми спостерігаємо в діях Заходу, я назвав би як варіант "міжнародним обуренням". Це грубе слово, але воно, на мою думку, дуже яскраво і чітко відображає дії Заходу та мотиви, якими вони керуються, – сказав він.

Водночас перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації Владімір Джабаров заявив, що росія готова забрати із Риги пам'ятник радянським визволителям, який хочуть знести.

Нещодавно сейм Латвії зняв юридичну перешкоду для знесення радянських памʼятників на території країни, припинивши в односторонньому порядку дію 13-ї статті латвійсько-російського договору, яка гарантувала захист таким меморіальним спорудам.

росія цілеспрямовано зміцнює нинішню асоціацію росії з Радянським Союзом... Образ і символіка радянської армії зараз прямо і недвозначно пов'язані з агресією росії та злочинами, вчиненими її збройними силами в Україні. Латвія не може і не буде зобов'язана зберігати такі споруди, як пам'ятники радянської окупації, – заявив один з ініціаторів законопроєкту Ріхардс Колс.

Цим рішенням сейм зняв юридичну перешкоду на шляху до знесення пам'ятника радянським солдатам Другої світової у Ризі.

Нагадаємо, що "Це безглуздо": українська економіка страждає від війни набагато більше, ніж російська від санкцій", – Кулеба.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next