Зеленський закликав США визнати Росію країною-спонсором тероризму

Зеленський закликав США визнати Росію країною-спонсором тероризму

Президент України Володимир Зеленський закликав США офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму. Про це він заявив під час зустрічі із делегацією Сенату США, повідомляє сайт президента.

Делегація, яку очолює лідер республіканської меншості у Сенаті Мітчелл Макконнелл, перебуває з візитом в Україну.

Президент наголосив на особливій ролі США у посиленні санкційного тиску на росію. Зокрема, він відзначив ухвалення Конгресом Сполучених Штатів законів про заборону імпорту російської нафти та припинення торговельних відносин з росією та Білоруссю.

Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що росія має бути офіційно визнана державою – спонсором тероризму, – наголосив президент.

Глава держави наголосив, що візит делегації США є потужним сигналом двопартійної підтримки України з боку Конгресу США, а також американського народу.

Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні Україна бореться з російським агресором, захищаючи не лише свою державу, а й демократичні цінності та свободи, право народів вільно обирати власне майбутнє.

Нагадаємо, раніше у Конгресі США підтримали законопроєкт, який на 7 років звільняє Україну від виплат за зовнішніми боргами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Loading...
Load next