Парламент Фінляндії проголосував за вступ країни до НАТО: за рішення виступили 188 депутатів з 200

Парламент Фінляндії проголосував за вступ країни до НАТО: за рішення виступили 188 депутатів з 200

У вівторок, 17 травня, парламент Фінляндії проголосував за вступ до НАТО. Це рішення підтримали 188 депутатів, проти виступили 8 членів парламенту.

Вже сьогодні ввечері заявку буде направлено до штаб-квартири НАТО в Брюсселі. Про це повідомляє Iltalehti, передає Obozrevatel.

Парламент Фінляндії проголосував за те, щоб держава подала заявку на вступ до НАТО найближчим часом. За це рішення виступили 188 депутатів із усіх парламентських фракцій, проти виступили 8 членів парламенту.

За словами міністра закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, заявку на членство в НАТО буде подано ввечері цього ж дня.

Рішення депутати ухвалили після того, як заслухали звіт парламентського комітету із закордонних справ. У комітеті наполягають, що Фінляндія має подати заявку на членство в НАТО з повними правами та обов'язками.

При цьому частина фінських депутатів на чолі з Маркусом Мустаярві із Союзу лівих сил просували тезу, що членство пов'язане з певними ризиками – і наполягли на голосуванні за свою пропозицію щодо заборони перебування на постійній основі на фінській території будь-яких військових баз чи збройних сил інших країн.

Цю пропозицію фінські депутати відхилили, проголосувавши за повне членство в НАТО з усіма правами та обов'язками, які мають інші держави Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ердоган не схвалить членство Швеції та Фінляндії в НАТО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next