Евакуювати захисників "Азовсталі", щоб оголосити Маріуполь повністю під контролем рф - ISW

Евакуювати захисників "Азовсталі", щоб оголосити Маріуполь повністю під контролем рф - ISW

росія могла погодитися на евакуацію захисників “Азовсталі”, щоб прискорити можливість оголосити Маріуполь повністю під своїм контролем. Відомо з останнього звіту Інституту з вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW припускають, що Кремль міг погодитися на таку угоду, щоб забезпечити перемогу та відвернути увагу від невдалого переходу через річку Сіверський Донець і загального повільного темпу вторгнення.

Угода, зазначають аналітики, викликала деяке обурення та замішання в проросійських соціальних мережах замість святкування повної капітуляції Маріуполя, на яку, ймовірно, очікував Кремль. Припускають, що це, можливо, підірвало російські інформаційні операції.

Також в Інституті з вивчення війни вважають, що росія може відмовитися від обміну захисників Маріуполя, оскільки деякі депутати держдуми рф клопочуть про ухвалення законів, які заборонятимуть обмін полоненими для осіб, звинувачених у так званому “нацизмі”. Водночас спікер держдуми в'ячеслав володін заявив, що захисники Маріуполя мають бути звинувачені у воєнних злочинах і не можуть бути обмінені на російських військовополонених. Кремль може ігнорувати занепокоєння держдуми або використовувати їх для саботування переговорів з Україною, зазначає ISW.

Нагадаємо, що Боррель заявив, що ЄС не залишить Україну без зброї у критичний момент.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Росія змінила підхід до війни в Україні на стратегію виснаження, – Міноборони Британії Росія змінила підхід до війни в Україні на стратегію виснаження, – Міноборони Британії
Росії так і не вдалося досягти особливих успіхів в Україні. Тому окупанти змушені змінити оперативний підхід. Зараз вони дотримуються стратегії виснаження.
Росія щороку витрачає мільйони рублів на поширення антиукраїнського контенту (фото) Росія щороку витрачає мільйони рублів на поширення антиукраїнського контенту (фото)
На це Росія виділяє гроші із держбюджету за статтею витрат "інші питання у сфері ЗМІ".
Loading...
Load next