Відведення військ Росії: НАТО поки що не бачить реальної деескалації, але є підстави для «обережного оптимізму»

Відведення військ Росії: НАТО поки що не бачить реальної деескалації, але є підстави для «обережного оптимізму»
НАТО поки що не бачить реальної деескалації, але є підстави для «обережного оптимізму».

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг вважає, що заява Росії про повернення на бази військових Західного та Південного округів дає підстави для оптимізму, але альянс поки що не бачить реальної деескалації. Про це повідомляє The Guardian.

Це дає підстави для обережного оптимізму, але поки що ми не бачимо жодних ознак деескалації на місцях. Поки що ми не бачили жодної деескалації на місцях, не бачили жодних ознак скорочення російської військової присутності на кордонах України, але ми продовжуватимемо спостереження, — сказав він.

Він зазначив, що Росія зібрала «бойову силу, небачену з часів холодної війни».

Наразі все готове для нового нападу, але Росія ще має час відійти від краю прірви: перестати готуватися до війни і почати готуватися до мирного рішення, — сказав він.

У Міністерстві оборони Росії заявляють, що підрозділи Західного та Південного військових округів розпочинають повернення з навчань до пунктів базування.

Нагадаємо, раніше у Кремлі відреагували на слова про можливість відмови України від НАТО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
Loading...
Load next