Президент Польщі Анджей Дуда прибув до України

Президент Польщі Анджей Дуда прибув до України

У неділю, 22 травня, президент Польщі Анджей Дуда прибув із дипломатичним візитом в Україну. Він виступить у Верховній Раді України та стане першим главою держави, який виголосить промову в українському парламенті з початку війни.

Про це повідомила пресслужба президента Польщі.

На офіційному сайті польського президента йдеться про те, що він стане першим главою іноземної держави, який особисто звернеться до українських депутатів з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У повідомленні наголошується, що Дуда вже прибув до Києва.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський 21 травня провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі. Бесіда відбулася з ініціативи італійської сторони.

Про це Зеленський заявив у своєму Twitter.

За його ініціативою відбулася телефонна розмова з Маріо Драгі, - написав Зеленський.

Глава держави додав, що в ході бесіди обговорювалося оборонне співробітництво, необхідність прискорити шостий пакет санкцій ЄС проти Росії і розблокувати українські порти.

Нагадаємо, раніше у Кракові провели акцію на підтримку України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським
Про це заявив у понеділок в ефірі Польського радіо голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
Loading...
Load next