Польща розриває усі енергетичні відносини з росією

Польща розриває усі енергетичні відносини з росією
Уряд Польщі достроково розірвав угоду на постачання російського газу.

Сьогодні міністерка енергетики Польщі Анна Москва повідомила, що уряд Польщі розірвав 30-річну угоду з Росією щодо постачання газу та обслуговування відповідної інфраструктури.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Польща денонсує міжурядову газову угоду 1993 року щодо Ямалу. Агресія росії проти України підтвердила правильність рішучості польського уряду у напрямку повної незалежності від російського газу, – написала Москва.

Ми завжди знали, що "Газпром" не є надійним партнером, - додала вона.

Угода передбачала постачання газу по газопроводу Ямал та будівництво й обслуговування інфраструктури, пов’язаної з транзитом газу через Польщу.

Нагадаємо, Зеленський надав польському місту звання "Місто-рятівник".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля
У травні Україна може зіткнутися з дефіцитом дизпалива в розмірі 270 000 тонн. Причина — відсутність експорту Роснєфти і запланований ремонт на Мозирському НПЗ в Білорусі.
Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною? Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною?
Київ розкритикувала домовлення Угорщини з Росією про постачання газу в обхід України. У МЗС наголошують, що ця угода не відповідає принципам Договору про основи добросусідства та співробітництва між Україною та Угорщиною від 6 грудня 1991 року.
Критика газової угоди з Росією: Угорщина погрожує блокувати вступ України в НАТО Критика газової угоди з Росією: Угорщина погрожує блокувати вступ України в НАТО
В Угорщині переконані, що Україна не має відношення до енергетичної політики Угорщини і "не може оцінити серію жестів", зроблених угорською владою для примирення Будапешта і Києва.
Loading...
Load next