Джонсон запропонував Україні створити альтернативний Євросоюзу альянс – ЗМІ

Джонсон запропонував Україні створити альтернативний Євросоюзу альянс – ЗМІ

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував президенту України Володимиру Зеленському створити політичний, економічний та військовий альянс, який стане альтернативою Європейському Союзу. Повідомила італійська газета Corriere della Sera із посиланням на власні джерела.

За даними видання, Джонсон вперше озвучив цю ідею на зустрічі із Зеленським у Києві 9 квітня. Як зазначили, британський прем'єр-міністр вважає, що до альтернативного альянсу мають увійти країни, "об'єднані недовірою до Брюселя, а також реакцією Німеччини на військову агресію росії", а саме: Україна, Велика Британія, Польща, Естонія, Латвія, Литва та Туреччина. 

За задумом Джонсона, це має бути союз держав, які рішуче захищають національний суверенітет, дотримуються ліберального підходу до економіки та готові проявляти максимально непримиренну позицію щодо військової загрози з боку москви.

Нагадаємо, що "Цей конфлікт має бути вирішено не гнилим компромісом, а перемогою України", — президент Чехії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Тристоронній союз: Велика Британія, Польща та Україна - такий намір мають британські політики Тристоронній союз: Велика Британія, Польща та Україна - такий намір мають британські політики
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс у лютому приїде до Москви. В ході поїздки Трасс проведе переговори з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.
ЄС дасть Україні летальну зброю – союз вперше забезпечить озброєнням третю країну ЄС дасть Україні летальну зброю – союз вперше забезпечить озброєнням третю країну
Європейський союз робить усе можливе, щоб допомогти Україні протистояти російським окупантам.
Тристоронній союз Британія-Україна-Польща: що це, для чого і коли Тристоронній союз Британія-Україна-Польща: що це, для чого і коли
Наступного тижня на політичній карті світу має з'явитися новий політично-безпековий альянс за участі Великої Британії, України та Польщі.
Loading...
Load next