Польща передала Україні три батареї 155-міліметрових "Крабів"

Польща передала Україні три батареї 155-міліметрових "Крабів"

Польща передала Україні самохідні артилерійські настанови калібру 155 мм KRAB. Про це повідомляє Polskie Radio, посилаючись на джерело в уряді.

За даними видання, Польща передала українській армії 18 самохідних гаубиць KRAB (три батареї).

За словами співрозмовника журналістів, Польща також навчила 100 українських артилеристів роботі з гаубицями KRAB.

Варто зазначити, що KRAB – це польська самохідна артилерійська установка калібру 155 мм, сумісна з боєприпасами НАТО. Для виробництва артустановки використовується башта від британської САУ AS-90 зі стволом калібру 155 мм і довжиною в 52 калібру. Максимальна дальність стрільби – 40 км.

Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що світ уже повірив у те, що Україна перемогла. Він переконаний, що зараз важливо визначити, на що Захід готовий ще піти заради допомоги Києву, та не забувати, що війна не закінчилася.

Про це пише литовське видання Delfi.

На думку посадовця, зараз дуже важливо визначити подальші кроки для ізоляції рф.

Перші три місяці показали, що ми можемо реагувати, можемо допомогти Україні, можемо ізолювати Москву, ми хочемо допомогти країнам Балтії, які стикаються із безпрецедентними викликами безпеки, – сказав він.

Ландсбергіс повідомив, що деякі політики та лідери країн зараз стали порушувати питання про те, як Україна може домовитися з Кремлем. На його думку, це неправильний шлях вирішення конфлікту.

Не думайте, що перемогу вже досягнуто, не здавайтеся. Сьогодні ясно, що основний посил — коли йдеться про те, щоб домовитися з росіянами. Не як перемогти, не як витіснити, повернути території, а як домовитися з окупантом. Це дуже небезпечне питання, – підкреслив він.

Міністр додав, що ніхто у світі не може вказувати Україні, чим має закінчитись війна.

Ні італійці, ні французи, ні США, ні ми не повинні їм говорити, що таке перемога. Вони самі вирішать, – сказав він.

При цьому посадовець запевнив, що закінчення війни залежатиме не лише від того, як довго зможуть воєнні давати відсіч, а й від допомоги партнерів. Йдеться про постачання зброї.

І ми маємо пообіцяти, що будемо з українцями до їхньої перемоги, – підсумував Ландсбергіс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає від Литви бронетранспортери М113 та позашляховики для саперів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості
У Кремлі цинічно вважають себе "прихильниками повного виконання" мінських домовленостей.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Loading...
Load next