Ми вже втратили багато людей, щоб просто так віддавати наші території, — Зеленський в інтерв'ю для Financial Times

Ми вже втратили багато людей, щоб просто так віддавати наші території, — Зеленський в інтерв'ю для Financial Times

Україна прагне відтіснити російські війська на позиції, які вони займали до 24 лютого 2022 року. Але відновлення українського суверенітету над усіма українськими територіями, як і раніше, залишається головною метою нашої держави.

При цьому Україна поки що не може швидко вибити рашистів з ОРДЛО і Криму. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Financial Times, передає Obozrevatel.

У розмові з редактором видання Рулі Халаф глава держави зазначив, що Україна поступається Росії у плані техніки, тому українські війська поки що не можуть відбити всі захоплені окупантами українські території.

Ми поступаємося у плані техніки, тому ми не здатні наступати. Ми зазнаємо великих втрат, а люди є моїм пріоритетом, – сказав Зеленський.

Президент також заявив, що західні санкції "насправді не вплинули" на позицію Москви.

За його словами, витіснення російських військ на позиції, зайняті до вторгнення 24 лютого, означатиме "серйозну тимчасову перемогу" для України, але повний суверенітет над її територією залишається кінцевою метою і для держави, і для всього українського народу.

Також Володимир Зеленський заявив, що перемога України має бути досягнута на полі бою. При цьому він додав, що зараз важливо сформувати сильну позицію на фронті.

Зеленський зазначив, що для переходу до наступальних дій Україна повинна збільшити кількість важкого озброєння.

За його словами, для встановлення миру Україна потребує світового розголосу та підтримки.

Не можуть бути якісь розмови за нашою спиною, будь-які домовленості. Не можуть бути очікування у тих чи інших лідерів деяких країн про те, що ми послабимо наші позиції: треба ще почекати, ми будемо виснажені, економічно, інфраструктурно, у нас буде дефіцит грошей та палива, і тоді ми будемо більш згідливі. Держава наша такою не буде. Ми вже втратили багато людей, щоб просто так віддавати наші території, – підсумовує президент.

Своєю чергою глава держави наголосив, що Україна готова до організації зелених коридорів для експорту зерна до Чорного моря за умови, що торгові судна супроводжуватимуть військові кораблі будь-якої країни, крім Росії. Переговори про це ведуться на рівні ООН, і організація вже підтримала українську пропозицію.

Зеленський зауважив, що домовленостей про заходження російських кораблів до українських портів "немає і бути не може".

Всі чудово знають, що ми не впустимо російські кораблі в наші порти. Тому що вони щодня атакують нас... І всі розуміють, що Україна готова експортувати на 100% усе, що в нас є. Ми готові до нормальних цивілізованих умов, але схему безпечного морського коридору, який можуть забезпечити кораблі будь-якої країни-партнера, але не РФ, тому що їм ми не довіряємо, у нас із ними війна, – заявив Зеленський.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next