ЗМІ повідомили, що усі 27 країн ЄС підтримають надання Україні статусу кандидата

ЗМІ повідомили, що усі 27 країн ЄС підтримають надання Україні статусу кандидата

Лідери країн Євросоюзу (ЄС) на саміті 23 – 24 червня мають намір оголосити про надання Україні статусу кандидата на вступ до союзу. Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

Таке рішення було погоджено послами країн ЄС на зустрічі, що відбулася вчора, 20 червня. ЄС також підтримає надання статусу кандидата Молдові та Грузії, але в разі виконання останньою кількох додаткових умов.

За словами представника ЄС, обговорення щодо надання статусу кандидата для України «йдуть у правильному напрямку». Для отримання цього статусу українській владі треба буде виконати низку умов. З-поміж них: запровадити законодавство про відбір суддів Конституційного суду та перевірити всіх кандидатів до судових рад, посилити боротьбу з корупцією, забезпечити відповідність законодавства про боротьбу з відмиванням грошей європейським стандартам, запровадити антиолігархічне законодавство, ухвалити новий закон про ЗМІ, завершити реформу нацменшин.

Настав час визнати, що майбутнє України, Молдови та Грузії — у ЄС, – написав голова Європейської ради Шарль Мішель у листі, запрошуючи членів Євроради на саміт.

Я запропоную вам надати статус кандидата Україні та Молдові.

За даними Bloomberg, Угорщина попросила надати статус кандидата також Боснії та Герцеговині, однак у ЄС визнали цю ініціативу «проблематичною».

Нагадаємо, раніше Боррель заявив, що у ЄС немає країн, які виступають проти надання Україні статусу кандидата.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель
Дипломат підтвердив рішучість щодо участі ЄС у переговорах на тлі кризи біля кордонів України та Росії.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next