"Зараз не час для виправдань": Боррель закликає країни ЄС приймати рішення щодо постачання зброї Україні якомога швидше

"Зараз не час для виправдань": Боррель закликає країни ЄС приймати рішення щодо постачання зброї Україні якомога швидше

Головний дипломат, Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель закликає країни-члени швидше надати Києву усю необхідну зброю, оскільки Україна готується до наступу РФ на сході країни.

Про це повідомляє Bloomberg, передає видання "Букви".

Він зазначив дипломатам ЄС, що рішення необхідно приймати за кілька днів, а не тижнів, і блок повинен зробити все можливе, щоб допомогти Україні.

Зазначається, що російські війська перегруповуються від Києва, оскільки Москва переносить свою військову кампанію на східний фронт. РФ зазнала низки невдач на півночі, стримувана запеклим опором України на землі та вмілим використанням протитанкових і зенітних ракет, що постачаються державами-членами НАТО.

Те, що станеться на сході найближчими тижнями, матиме вирішальне значення для результату війни. Оскільки Москва не демонструє жодних ознак серйозного ставлення до ширших мирних переговорів, Україна має лише невелике вікно для підготовки та отримання необхідної зброї.

Більшість урядів ЄС зобов’язалися розглянути запити на озброєння, котрі містять танки та реактивні системи залпового вогню, але ще не вказали чіткі часові рамки та яку конкретну зброю вони могли б надіслати. Цю тему наразі обговорюють на зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі.

Напередодні зустрічі міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила журналістам, що Україні потрібна більша військова підтримка, зокрема важке озброєння.

Зараз не час для виправдань, зараз час для творчості та прагматизму, – наголосила Бербок.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що країни НАТО готові протягом багатьох років постачати Україні зброю для боротьби з Росією.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель
Дипломат підтвердив рішучість щодо участі ЄС у переговорах на тлі кризи біля кордонів України та Росії.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next