ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель

ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.

На тлі наростаючої загрози з боку РФ ЄС готовий розглянути різні форми фінансової підтримки України, такі як, наприклад, виділення 31 млн євро на Збройні сили країни. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель в інтерв'ю польському PAP.

На запитання про те, чи планує Європейський Союз надавати будь-яку додаткову фінансову допомогу Україні у зв'язку із ситуацією на сході країни, дипломат заявив про "безпрецедентну підтримку України" у розмірі понад 17 млрд євро, надану блоком з 2014 року.

У цьому контексті ми готові розглянути й інші форми підтримки, такі як 31 мільйон євро, які ЄС щойно затвердив для підтримки збройних сил України, для допомоги, серед іншого, з кіберзахисту або нарощуванням потенціалу збройних сил, - заявив Боррель.

За словами Борреля, нещодавня напруженість, спричинена нарощуванням російської військової сили на кордонах, є "ескалацією постійного тиску". 

Дозвольте мені прояснити дві речі: ЄС є найближчим партнером України, і ми твердо підтримуємо територіальну цілісність та суверенітет України, а також необхідність шанувати міжнародне право, правила та принципи, - додав він.

Ідеться про 31 млн євро, які Рада Європейського Союзу вирішила надати Україні на зміцнення оборонних можливостей. Їх скерують на Збройні сили України за чотирма напрямками.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Представництво ЄС відновлює свою роботу у Києві, — Боррель Представництво ЄС відновлює свою роботу у Києві, — Боррель
Воно нарешті запрацює через шість тижнів після початку війни.
Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель
Дипломат підтвердив рішучість щодо участі ЄС у переговорах на тлі кризи біля кордонів України та Росії.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next