Семенченка відпустили під цілодобовий домашній арешт

Семенченка відпустили під цілодобовий домашній арешт

Апеляційний суд міста Києва відпустив колишнього народного депутата та засновника добровольчого батальйону "Донбас" Семена Семенченка, якого підозрюють у створенні на території України незаконного збройного формування, під цілодобовий домашній арешт. Повідомили у пресслужбі суду.

Ухвалою Київського апеляційного суду громадянина Семену Семенченку змінили запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт, – повідомили у пресслужбі.

На сторінці Facebook Семенченка опубліковано лист начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова, в якому він поручився за підозрюваного.

У листі повідомляється, що Семенченко має "високі організаційні якості, успішно діяв як командир підрозділу, керував та організовував оборону населених пунктів та територій".

Буданов зазначив, що підозрюваний неодноразово заявляв про бажання взяти участь у війні проти росії, а президент Володимир Зеленський припускав залучення до оборони країни досвідчених бійців, які перебувають під вартою або відбувають покарання.

2 лютого Шевченківський районний суд Києва продовжив колишньому народному депутату Семену Семенченку, якого підозрюють у створенні на території України незаконного збройного формування, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці.

25 березня 2021 року колишньому народному депутату Семену Семенченку вручили повідомлення про підозру. У СБУ повідомляли, що Семенченку інкримінують створення на території України незаконного збройного формування.

Служба безпеки України викрила та припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої “приватної військової компанії”. За даними пресслужби СБУ, до її складу входили колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як “позаштатний агент НАБУ”. Суд після цього відправив Семенченка під варту.

Нагадаємо, що віза не гарантуватиме росіянам в'їзд в Україну - прикордонники.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Екснардепа Семенченка випустили з СІЗО під домашній арешт Екснардепа Семенченка випустили з СІЗО під домашній арешт
Наприкінці березня Служба безпеки України оголосила підозру депутату Семену Семенченку у створенні незаконного збройного формування. Також чоловіка підозрюють в обстрілі телеканалу "112 Україна", який трапився у липні 2019 року.
Голодує майже 36 днів: під час засідання суду Семенченку стало зле (фото) Голодує майже 36 днів: під час засідання суду Семенченку стало зле (фото)
Після зміни запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою колишній народний депутат Семен Семенченко оголосив голодування, яке триває вже 36 день.
Справа Семенченка: СБУ відправила його у кардіореанімацію, а потім до суду Справа Семенченка: СБУ відправила його у кардіореанімацію, а потім до суду
Служба безпеки України відправила екснардепа Семена Семенченка, якого підозрюють у створенні незаконного збройного формування та обстрілі телеканалу "112 Україна" в кардіологічну реанімацію. Відомо також, що о 14:00 його мали одразу доставити на засідання суду.
Loading...
Load next