Віза не гарантуватиме росіянам в'їзд в Україну - прикордонники

Віза не гарантуватиме росіянам в'їзд в Україну - прикордонники

Державна прикордонна служба готова до перевірки громадян росії, які матимуть намір потрапити до України після введення візового режиму 1 липня, але віза не є стовідсотковою гарантією для перетину кордону. Повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону та в коментарі УП, сайт МЗС

Через повномасштабну військову агресію Росії проти України показники (перетину кордону росіянами) знизилися до фактично критичного рівня. Зараз одиниці громадян рф перетинають кордон України і то – за наявності вагомих підстав.

Демченко нагадав, що у зв’язку з війною всі пункти пропуску з росією і Білоруссю та придністровському сегменті кордону з Молдовою закриті з кінця лютого.

Процедурою видачі віз опікуватиметься Міністерство закордонних справ України. Водночас речник ДПСУ зазначив, що наявність візи не гарантує іноземним громадянам, а в цьому випадку - росіянам, перетин кордону з Україною.

Згідно з законодавством України про прикордонний контроль, на це впливають 5 критеріїв, яким мають відповідати іноземці: наявність дійсного паспорта, відсутність інформації про обмеження в’їзду під правоохоронних органів України, віза, наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення та підтведження мети поїздки.

Якщо хтось з іноземців не відповідає одній із цих вимог, то навіть за наявності візи таким особам може бути відмовлено у в’їзді в нашу країну, - наголосив Демченко.

Він зазначив, що прикордонники мають доступ до баз даних щодо віз, які видаються дипломатичними відомствами України, до ресурсу "е-Візи", тому мають змогу оперативно перевірити, чи дійсною є віза, чи видавалася вона цій особі і не є підробленою.

Підроблена віза може загрожувати забороною в’їзду в Україну на 3 роки.

Як повідомляється на сайті МЗС, враховуючи припинення діяльності українських посольства та консульств на території рф, російські громадяни в росії можуть звертатися до візових центрів зовнішнього постачальника послуг (компанія VFS Global) у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі.

Візові клопотання будуть опрацьовуватися українськими дипломатичними установами в третіх країнах в співпраці із українським компетентними органами.

Громадяни рф, які перебувають на території третіх країн, для оформлення українських віз можуть звертатися до закордонних дипломатичних установ України в цих країнах.

Остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, що ЗМІ повідомили, що усі 27 країн ЄС підтримають надання Україні статусу кандидата.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко домовився з Путіним "вжити якісь заходи"щодо ситуації на кордоні з Україною Лукашенко домовився з Путіним "вжити якісь заходи"щодо ситуації на кордоні з Україною
На нараді з керівництвом силового блоку Білорусі Лукашенко зазначив, що українській ділянці треба приділяти особливу увагу.
Екснардеп України Олександр Онищенко отримав громадянство РФ Екснардеп України Олександр Онищенко отримав громадянство РФ
За словами самого екснардепа-втікача Онищенка, він отримав російське громадянство "тільки за спортом" і зараз виступає за збірну Росії.
Литва в ОБСЄ: Росія паспортизацією в ОРДЛО намагається виправдати агресію щодо Україні Литва в ОБСЄ: Росія паспортизацією в ОРДЛО намагається виправдати агресію щодо Україні
Російська Федерація здійснює незаконну видачу російських паспортів та громадянства в окремих районах Донецької та Луганської областей, як привід для поновлення агресії проти України.
Loading...
Load next