Заперечував агресію рф, був "рупором" пропаганди: екснардепу "Партії регіонів" вручили підозру

Заперечував агресію рф, був "рупором" пропаганди: екснардепу "Партії регіонів" вручили підозру

За матеріалами Служби безпеки України підозру у колабораційній діяльності отримав екснардеп від «Партії  регіонів». У ЗМІ з'явилася інформація, що йдеться про Ігоря Маркова.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

Після Революції Гідності Ігор Марков утік до росії. А у березні 2022 року він перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами російської федерації, допомагаючи їм.

Він був одним із рупорів російської пропаганди і регулярно записував відео, на яких заперечував агресію рф і транслював тези про «асвабадітєлєй». Згодом ці ролики публікували прокремлівські ЗМІ, у тому числі федеральний телеканал при міністерстві оборони рф, - йдеться у повідомленні.

Крім того, у  травні 2022 року політик взяв участь у проведенні інформаційної кампанії рф, де вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України.

Наразі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та матеріалами СБУ і Нацполіції екснардепу повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, у закритому режимі: суд розпочав розгляд справи Медведчука.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео) Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео)
Народний депутат Антон Яценко, який нещодавно став членом фракції “Батьківщина”, демонстративно відмовився вставати під час виконання гімну України в Уманській міській раді.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Loading...
Load next