У ПАРЄ офіційно заявили, що літак МН-17 збила російська ракетою "Бук" (відео)

У ПАРЄ офіційно заявили, що літак МН-17 збила російська ракетою "Бук" (відео)
ПАРЄ звинуватила Росію у дезінформації, оскільки російська сторона представила сфальсифіковані дані для слідства.

17 липня 2014 року в небі над Донбасом було збито літак рейсу MH-17 "Малайзійських авіаліній", внаслідок чого всі 298 людей, які перебували на борту, загинули. На підставі доказів, які має правовий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), депутати асамблеї вважають найбільш ймовірним те, що МН-17 був збитий ракетою "Бук", наданою проросійським збройним формуванням російськими військовими.

Про це пише ПравдаТУТ News із посиланням на резолюцію ПАРЄ "Забезпечення відповідальності за загибель літака рейсу МН17".

Резолюцію одноголосно прийняли у четвер, 23 червня, під час пленарного засідання у Страсбурзі. 

ПАРЄ вражена нездатністю російської влади сумлінно співпрацювати з Радою безпеки Нідерландів та Міжнародною слідчою групою у справі МН-17, - наголошується в документі.

Дебати та голосування за резолюцію проходили у сесійній залі ПАРЄ у присутності родичів жертв загиблих в авіакатастрофі МН17 та короля Нідерландів.

"Росія надавала фейки та заплутувала слідство"

Розслідування у справі авіакатастрофи Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" проводилося за двома напрямками. Причини падіння літака розслідувала Рада безпеки Нідерландів.

Ми прийшли до висновку, що катастрофу рейсу MH17 спричинила ракета "земля-повітря" Бук. Після детального вивчення численних доказів і фактів, які зібрав доповідач ПАРЄ, румунський депутат-соціаліст Титус Корлатеан з приводу причин катастрофи МН17 асамблея вирішила вважати "найпереконливішою версію, згідно з якою літак рейсу MH17 був збитий ракетою "Бук", наданою проросійським збройним формуванням російськими військовими.

При цьому в ПАРЄ обурені небажанням російської влади співпрацювати зі слідчими органами Нідерландів та Міжнародною слідчою групою, які займаються справою про катастрофу малайзійського Boeing. 

Замість того, щоб надавати слідчим органам достовірну інформацію, російська влада поширювала дезінформацію, зокрема, суперечливі версії подій, мета яких була навмисне заплутати слідство, - йдеться у резолюції.

У документі наводяться приклади фейків, які російська сторона намагалася нав'язати слідству. 

Російська влада навіть дійшла до того, що надала зманіпульовані радіолокаційні та супутникові дані для того, щоб приховати правду. Версії РФ про те, що нібито український винищувач СУ-25 або МіГ-29 збив літак рейсу MH17, були повністю спростовані, як і версія , Що літак нібито збила ракета українського "Бука", випущена з підконтрольної уряду України території, - наголошується в резолюції.

"Москва має вибачитися перед родичами жертв"

Дезінформація російської влади та контрольованих нею ЗМІ, "неповажне звернення проросійських сепаратистів, які контролювали місце катастрофи, з тілами жертв, значно посилили та продовжили страждання та біль родичів загиблих"

Асамблея закликає Росію розпочати "сумлінно співпрацювати" зі слідством, а також "офіційно вибачитися перед родичами та друзями жертв катастрофи за біль та страждання, спричинені поширеною дезінформацією".

ПАРЄ також закликала США та НАТО надати слідству всі додаткові дані, "які можуть допомогти у притягненні до відповідальності всіх винних у катастрофі рейсу MH17, включаючи тих, хто запустив ракету, хто наказав стріляти та тих, хто відповідальний за транспортування російського "Буку" на територію України".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій засудив дії РФ і закликав підтримати Україну Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій засудив дії РФ і закликав підтримати Україну
Постанову ухвалили за результатами телефонної розмови Віцеспікерки Парламенту України Олена Кондратюк з Віцемаршалом Сейму Польщі Ришардом Терлецьким, яка відбулася 25 січня.
Loading...
Load next