Комітет ВРУ погодив кандидатуру Дмитря Лубінця на посаду омбудсмена

Комітет ВРУ погодив кандидатуру Дмитря Лубінця на посаду омбудсмена

Комітет Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин та міжнаціональних відносин підтримав кандидатуру народного депутата Дмитра Лубинця на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на повідомлення за підсумками засідання комітету 27 червня.

Члени Комітету затвердили висновок про відповідність кандидатури Лубинця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, передбаченого Законом України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та про відсутність причин, що перешкоджають обіймання ним цієї посади, - йдеться у повідомленні Комітету.

Нагадаємо, попередню Уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову нещодавно звільнили. Деталі стрімкого звільнення були невідомими.

Однак учора з'явилося розслідування, у якому з'ясували, що будучи на посаді, Денісова вигадувала моторошні історії про зґвалтування російськими окупантами дітей. А коли до українських правоохоронців і парламентів зверталися європейські партнери та просили надати докази зґвалтувань, відповісти європейцям було нічого – омбудсман «давала задню» і взагалі не координувала свої дії з парламентом.

Усе це, як повідомляється, стало підґрунтям для її стрімкого звільнення.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
До Верховної Ради пройшов Андрій Аксьонов, у якого є російське громадянство До Верховної Ради пройшов Андрій Аксьонов, у якого є російське громадянство
На довиборах до Верховної Ради на окрузі №50, у Донецькій області визнали обраним народним депутатом Андрія Аксьонова.
Декілька квартир та немала зарплата: декларація співголови партії "За майбутнє" Тараса Батенка
Український політик та співголова партії "За майбутнє", Тарас Батенко, за минулий рік заробив понад 490 тисяч гривень. Про це йдеться у його нещодавно опублікованій декларації.
Loading...
Load next