Ми не хочемо, щоб вони били по районах проживання угорців, — МЗС Угорщини про відмову постачання зброї для України

Ми не хочемо, щоб вони били по районах проживання угорців, — МЗС Угорщини про відмову постачання зброї для України

Угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що офіційний Будапешт переживає за безпеку закарпатських угорців і тому категорично проти надавати Україні військової допомоги. Про це він сказав в інтерв'ю CNN, передає "Ліга. Новини".

За його словами, саме тому, що Угорщина – географічний сусід України, вона й не бере участі в доставленні зброї силам оборони, а головна мета, сказав Сійярто, – "не бути залученими до цієї війни жодним чином".

Сійярто пояснив небажання Будапешта допомагати ЗСУ зброєю тим, що угорсько-український кордон "є найбезпечнішим місцем" для поїздок гуманітарних місій Червоного хреста.

Ще причина, за його словами, у тому, що на заході України проживають 150 000 етнічних угорців, і для нього "очевидно", що у разі відправки Угорщиною зброї, ці поставки будуть цілями росіян для ракетних ударів.

Ми не хочемо, щоб вони били по районах проживання угорців. <...> Ми повинні враховувати безпеку Угорщини та угорців, – заявив Сійярто.

Він заявив, що "не чекає подяки" за те, що угорці прийняли 830 000 біженців, але очікує, що Угорщину не будуть "провокувати, звинувачувати і говорити про нас погано" "лише" через рішення не постачати озброєння країні, що обороняється, і не пропускати озброєння з інших країн своєю територією.

На питання, чию перемогу у цій війні він хоче бачити, глава МЗС Угорщини сказав – "жертва [нападу] має перемогти, звичайно, тут без питань".

Нагадаємо, раніше Данілов розкритикував заяви Угорщини про "психічні проблеми" Зеленського.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Loading...
Load next